Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    В руках освітян – ключі від благополуччя людей», – митрополит Епіфаній про День працівників освіти

    Митрополит Епіфаній привітав освітян з професійним святом

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до працівників освіти з нагоди їхнього професійного свята. У своєму зверненні він наголосив на особливій важливості вчительської професії та її духовному вимірі.

    “Вчительство – це покликання, це служіння, місіонерство. Немає вчителя без учнів, тож вчитель – це той, хто знає, вміє більше за інших і може цими знаннями ділитися”, – зазначив митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ підкреслив духовну природу вчительського покликання: “Покликання бути вчителем – це дар Божий. Писання називає дар учителювання одним із дарів Святого Духа поруч з дарами пророцтва, чудотворення, лікування тощо”.

    Митрополит Епіфаній також наголосив на відповідальності, яка лежить на освітянах: “Якщо в руках лікарів – ключі від здоров’я людини, то в руках освітян – ключі від благополуччя людей. Бо від того, що саме вкладуть вчителі в розум і серце своїх вихованців, які знання і навички здобудуть діти, які паростки зійдуть в їхніх душах, залежить і те, які плоди вони принесуть, які матимуть погляди, бажання, прагнення”.

    Особливу увагу у своєму зверненні Предстоятель ПЦУ приділив важливості любові у вчительській праці: “Знання – це добре і корисно. Але ніколи не забувайте про головне – про любов. «Все, що ви робите, робіть з любов’ю» – вчить нас святий апостол Павло. Любіть дітей, любіть життя, любіть те, що ви робите”.

    На завершення митрополит Епіфаній побажав освітянам Божого благословення: “Зі святом, дорогі освітяни! Нехай Господь благословляє і сприяє в усіх ваших добрих справах!”

    Найсвіжіше

    Популярне