Четвер, 3 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх відправляється з історичним візитом до Австралії на сторіччя архієпархії

    Сьогодні, у четвер, 3 жовтня 2024 року, Вселенський Патріарх Варфоломій відбув з офіційним візитом до Австралії на запрошення архієпископа Австралії Макаріоса та прем’єр-міністра Антоні Альбанезе. Візит приурочений до сторіччя заснування Священної Архиєпархії Австралії.

    Про це повідомляє The Orthodox Times.

    Офіційний прийом у Сіднеї відбудеться в суботу, 5 жовтня, о 10:30 ранку, де Патріарха привітають Маргарет Бізлі, губернатор Нового Південного Уельсу; прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе; архієпископ Макарій; Священний Єпархіальний Синод; інші сановники; духовенство; і вірні Святої Архієпархії Австралії. Після прийому Патріарх урочисто відкриє оновлений Свято-Благовіщенський собор, після чого відбудеться Славослов’я на честь Патріаршого візиту та сторіччя Архиєпархії.

    Опівдні патріарх Варфоломій приватно зустрінеться з прем’єр-міністром в офіційній резиденції в Сіднеї. Пізніше того ж дня він візьме участь у церемонії в Центральній аудиторії Сіднейського університету, де отримає почесний докторський ступінь Теологічної школи св. Андрія та візьме участь у заході, організованому Християнської молодіжною асоціацією архієпархії.

    У неділю, 6 жовтня, Патріарх очолить Божественну літургію в Міжнародному конференц-центрі (ICC). Наприкінці богослужіння він представить архієпископу Макарію та Священному Єпархіальному Синоду новий Устав Священної Архиєпархії. У другій половині дня він візьме участь у першому святковому засіданні Священного Єпархіального Синоду.

    Під час перебування в Сіднеї Патріарх Варфоломій відвідає парафії та інституції, зустрінеться з братією святих монастирів і звершить трисвяте богослужіння на могилах покійних архієпископів Австралійських Феофілакта і Стиліана. Йому також буде присвоєно ступінь почесного доктора Університету Нотр-Дам у рамках почесного заходу, організованого архієпархією Сіднея. Крім того, він проведе зустрічі з лідерами християнських церков в Австралії, відвідає генерал-губернатора Сема Мостіна, а також зустрінеться з послом Туреччини та генеральним консулом Греції в Сіднеї, а також з членами Асоціації імбрійців Сіднея.

    У суботу, 12 жовтня, Патріарх Варфоломій вирушить до Мельбурна на борту прем’єр-міністра. У неділю він очолить Божественну літургію, після чого на його честь відбудеться парад грецької громади за участю прем’єр-міністра. Перебуваючи в Мельбурні, він відвідає офіси священних єпархій Мельбурна та Хори, місцеві парафії, установи та школи. Він також зустрінеться з губернатором штату Вікторія Джасінтою Аллан і відвідає грецьке консульство та Грецький музей у Мельбурні. Патріарх також відновить зв’язок зі своєю сім’єю, зокрема зі своїм братом Ніколаосом Архонтонісом, який проживає в місті.

    У цьому візиті Патріарха супроводжують митрополити Імвросський і Тенедоський Кирил, Солунський Філофей, великий протосинкел Григорій, великий еклезіарх Аетій та інші високоповажні особи духовенства та мирян. В аеропорту Патріарха Варфоломія проводжали Старійшина Митрополит Деркойський Апостол і Митрополит Сорока Церков Андрей, які були призначені Патріаршим Уповноваженим і Протосинкелом на час його відсутності.

    Найсвіжіше

    Популярне