Четвер, 3 Жовтня, 2024
Бiльше

    Попри війну Умань відвідало 33 тисячі хасидів

    Незважаючи на триваючу війну, Умань цього року знову стала центром паломництва для тисяч хасидів. Приїзд понад 33 тисяч вірян на святкування Рош га-Шана є потужним свідченням незламності людського духу та сили віри. Це також свідчить про важливість Умані як духовного осередку для єврейської громади.

    Про це у Телеграмі повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

    За його інформацією, ситуація в місті контрольована. Місцевих жителів і гостей закликають належно реагувати на повітряні тривоги.

    «Суттєвих порушень не фіксуємо. Служби працюють у посиленому режимі. Комендантська година в нас діє без змін», – додав Табурець.

    Він повідомив, що цього року до Умані приїхало більше дітей, а це близько 5 тисяч хлопчиків. Більшість паломників приїхали з Ізраїлю, менше – зі США та країн ЄС.

    Варто зазначити, що таке масштабне паломництво в умовах воєнного часу є складним логістичним завданням. Місцева влада, правоохоронні органи та волонтери доклали значних зусиль для забезпечення безпеки та комфорту паломників.

    Історично склалося так, що Умань стала місцем паломництва для хасидів завдяки могилі цадика Нахмана. Його вчення про радість, оптимізм та віру в майбутнє надихає людей з усього світу. Сьогодні, коли світ переживає складні часи, це послання є особливо актуальним.

    Зазначається, що святкування Рош га-Шана розпочалися вчора, близько 20 години. Сьогодні в Умані місцева влада має намір посилити безпеку на водоймищах.

    Раніше ДФУ повідомляв, що Ізраїльські поліцейські прибули в Умань, щоб допомагати під час свята Рош га-Шана. Рабин Камінецький запевнив, що паломництво хасидів до Умані призведе до перемоги України.

    Найсвіжіше

    Популярне