Четвер, 3 Жовтня, 2024
Бiльше

    Українські паломники в Італії: Молитва за мир

    Група з 72 українських паломників, переважно з Луцької єпархії, відвідала Ватикан та інші італійські святині, щоб помолитися за мир в Україні.

    Паломники зустрілися з Папою Франциском перед месою на площі Святого Петра.
    Головна мета: молитися за перемогу і мир в Україні, повідомляють Новини Ватикану.

    До групи входять жінки, які втратили рідних на війні або мають родичів у полоні.  Паломники кажуть, що основна мета їхнього паломництва, їхнє гаряче прагнення – це «випросити в Господа Бога і Матері Божої Помпейської перемоги, миру».

    Прочани діляться, що молитва допомагає їм подолати страх і відчай, викликані війною, що триває. Паломництво організував о. Кшиштоф Орліцький, польський священик, який служить в Україні вже 10 років.

    Отець Кшиштоф пояснює, що початковим задумом було набрати групу з п’ятдесяти осіб, а потім виявилося, що є більше бажаючих, тому врешті їх стало сімдесят двоє. «Бог благословляє наше паломництво, – каже він, – благословляє також через людей, які допомагають нам у різний спосіб. Бо, насправді, ми би самі не змогли оплатити таке паломництво: це десять днів. І дякуючи Богу, і дякуючи людям доброї волі, які відкривають для нас серце, можемо тут бути. Тому хочу сказати: дякуємо!».

    Учасники висловлюють подяку польському духовенству та народу за підтримку під час війни. Паломництво також здійснило мрію всього життя для деяких учасників – відвідати Радіо Ватикан, яке вони таємно слухали за радянських часів.

    Нагадаємо, Папу Франциска розкритикували за висловлювання про роль жінок.

    Найсвіжіше

    Популярне