Понеділок, 30 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ у Львові освятив скульптуру Покрови Божої Матері

    30 вересня митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів урочисту церемонію освячення скульптурного зображення Покрови Пресвятої Богородиці на території Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи.

    У заході взяли участь високопоставлені представники духовенства, зокрема митрополит Львівський Макарій та митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, а також місцеве духовенство, військовослужбовці, медичні працівники та співробітники центру, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Звертаючись до присутніх, Митрополит Епіфаній наголосив на особливому значенні цієї події напередодні свята Покрови:”Ми спільно звершили освячення цього прекрасного скульптурного зображення на честь Покрова Божої Матері. Сьогодні ми підносимо наші особливі молитви напередодні величного свята, а також коли ми вшановуємо наших новітніх героїв – захисників і захисниць України, коли ми згадуємо День нашого козацтва, тобто згадуємо нашу славну історію. Ми підносимо наші молитви до Богородиці, Яка невидимо в цей непростий час випробувань війною простирає над нами невидимо Свій омофор, оберігаючи всіх нас від усякого зла”.

    Предстоятель ПЦУ підкреслив важливість єдності та віри у перемогу України: “Наші молитви за перемогу України, за перемогу правди добра і світла, адже ми знаємо з історії, що добро завжди перемагає. Тож надалі разом будемо протистояти викликам, якій йдуть з боку агресора, і ми досягнемо нашої перемоги та утвердимо справедливий мир для України”.

    Завершуючи церемонію, Митрополит Епіфаній відзначив церковними нагородами благодійників, які долучилися до створення скульптури.

    Нагадаємо, парафія на Закарпатті доєдналась до ПЦУ. Також митрополит Епіфаній передав польові кухні для ЗСУ

    Найсвіжіше

    Популярне