Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Кримського імама окупанти засудили на 17 років колонії суворого режиму за “тероризм”

    Військовий апеляційний суд у підмосковній Власихі затвердив вирок – 17 років колонії суворого режиму імаму з тимчасово окупованого Криму Раїфу Февзієву за “тероризм”.

    Такий вирок у січні 2023 року призначив Південний окружний військовий суд. Перші 3 роки імам проведе в тюрмі. Після звільнення він 1,5 року повинен буде додержуватися комендантської години, не залишати Крим. Його також зобов’яжуть двічі на місяць відмічатися у наглядовому органі, повідомляють Християни проти війни.

    Февзієва та ще 4 кримських татар заарештували після масових обшуків у Севастополі у серпні 2021 року. Імама звинувачують в організації діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 205.5 КК) і підготовці до насильницької зміни влади (ст. 278 КК з застосуванням ч. 1 ст. 30 КК) через ймовірну причетність до «Хізб ут-Тахрір».

    У СІЗО у імама ускладнилися наявні захворювання, а також з’явилися нові, проте лікарі просто призначали антибіотики, не проводячи огляду пацієнта.

    Нагадаємо, новий голова Бакинської єпархії РПЦ змушує священників молитися за перемогу Росії. Також Челябінська митрополія РПЦ сіє паніку.

    Найсвіжіше

    Популярне