П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Челябінскя митрополия РПЦ сіє паніку: “Росія може зазнати поразки і загинути

    Представники Челябінської митрополії Російської православної церкви готують власних вірян до можливої поразки Росії у війні проти України. Керівник відділу релігійної освіти Челябінської митрополії РПЦ монах Георгій (Шагових) оприлюднив на офіційному сайті митрополії текст, який свідчить про занепокоєння церковників щодо майбутнього Росії.

    “Конфлікт з Западом всерьез и надолго”, – стверджує монах. Він закликає вірян до “духовного подъема”, оскільки, на його думку, саме відсутність віри призвела до попередніх поразок Росії.

    Особливу увагу привертає згадка про Першу світову війну, коли, за словами монаха, “армія розтанула, перетворившись на натовп дезертирів” через “відсутність у солдатів мотивації”. Ця історична паралель може свідчити про реальний стан справ у російських військах, що воюють проти України.

    Ці заяви звучать як маніпулятивний прийом, покликаний відвернути увагу від реальних злочинів Кремля та скерувати жителів РФ у релігійний і “патріотичний” екстаз.

    Показово, що представник РПЦ говорить про “конфлікт із Заходом”, а не про війну з Україною, продовжуючи пропагандистську лінію Кремля про нібито протистояння із західними країнами, а не війну проти України.

    Заява монаха Георгія про те, що “третьої великої смути країна, яка нині володіє ядерною зброєю, вже не витримає”, звучить як прихована погроза застосування ядерної зброї у разі поразки Росії.

    Варто зазначити, що подібні висловлювання від представників РПЦ не є новиною. Церква традиційно використовується російською владою для мобілізації населення та виправдання своїх дій. Однак, у контексті повномасштабної війни проти України, такі заяви набувають особливої гостроти.

    Цей випадок демонструє, що навіть у середовищі РПЦ, яка традиційно підтримує агресивну політику Кремля, з’являються ознаки усвідомлення можливої поразки Росії у війні проти України. Водночас, замість закликів до миру та припинення агресії, церковники РПЦ продовжують підтримувати мілітаристську риторику, погрожують ядерною зброєю та шукають шляхи мобілізації російського суспільства для продовження війни.

    Найсвіжіше

    Популярне