П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Не вписується в лінію РПЦ: у Росії хочуть депортувати лютеранського пастора як «небажану особу»

    62-річний пастор церкви Святих Петра і Павла в Санкт-Петербурзі, Михаель Шварцкопф, який працює в країні з 2013 року, став об’єктом переслідування російської влади. Незважаючи на наявність посвідки на проживання в Росії та шлюб із громадянкою РФ, його затримали співробітники силових структур. Наразі пастору готують документи на депортацію, повідомляє “Християни проти війни”.

    Формальною причиною для затримання стало те, що Шварцкопф нібито не проживав за адресою своєї реєстрації в службовій квартирі.

    Думка редакції: Цей інцидент — ще один яскравий приклад того, як у Росії посилюється тиск на релігійні меншини і непідконтрольних кремлю релігійних лідерів. Випадки переслідування священнослужителів і представників різних конфесій, що не входять до офіційно підтримуваних структур, особливо зростають на фоні активного підпорядкування релігійної сфери російській федерації. Депортація пастора Шварцкопфа виглядає не як просте адміністративне рішення, а як частина ширшої політики тиску на незалежні релігійні спільноти, яка порушує права людини та свободу віросповідання.

    Нагадаємо, росіянин потрапив до психіатричної лікарні після участі у війні, на яку його благословив священник РПЦ. Також архімандрит РПЦ закликав перебити всіх безбожників”на цій війні”.

    Найсвіжіше

    Популярне