Четвер, 26 Вересня, 2024
Бiльше

    Хмельницький суд зобов’язав УПЦ (МП) звільнити храм і надати доступ парафії ПЦУ

    На Хмельниччині суд зобов’язав священника УПЦ (в єдності з МП) звільнити храм і надати вільний доступ громаді, яка перейшла до Православної Церкви України (ПЦУ).

    Як повідомляє «День за днем», рішення Хмельницького апеляційного суду підтвердило попереднє рішення Красилівського районного суду.

    Судовий процес розпочався після того, як 10 квітня 2023 року 1747 членів релігійної громади прийняли рішення про перехід під юрисдикцію ПЦУ. Однак колишній настоятель храму з УПЦ (МП) відмовився надавати доступ до будівлі та перешкоджав проведенню інвентаризації майна.

    Адвокати громади ПЦУ наполягали на тому, що релігійна громада є законним власником храму. Після відхилення апеляції священника УПЦ МП, рішення місцевого суду залишається в силі, і громада ПЦУ отримала право вільного користування храмом.

    «Зіб­ра­ні до­ка­зи, зок­ре­ма по­ка­зан­ня свід­ків та ма­те­рі­али про­ве­де­них ор­га­на­ми на­ці­ональ­ної по­лі­ції пе­ре­ві­рок, дос­то­вір­но вка­зу­ють на те, що по­чи­на­ючи з чер­вня 2023 ро­ку по­пе­ред­ній ке­рів­ник ре­лі­гій­ної ор­га­ні­за­ції нас­то­ятель Свя­то-Вос­кре­сенсь­ко­го хра­му Ук­ра­їнсь­кої пра­вос­лавної цер­кви за­чи­нив две­рі при­мі­щен­ня хра­му на за­мок і не до­пус­кає до нього чле­нів Ре­лі­гій­ної гро­ма­ди. За та­ких об­ста­вин суд пер­шої ін­стан­ції дій­шов обґрун­то­ва­но­го вис­новку, що від­по­ві­дач чи­нить пе­реш­ко­ди Ре­лі­гій­ній гро­ма­ді у ко­рис­ту­ван­ні на­леж­ним їй не­ру­хо­мим май­ном і віль­но­му дос­ту­пі до нього, внас­лі­док чо­го по­ру­ше­не пра­во по­зи­ва­ча має бу­ти усу­ну­то», — кон­ста­ту­вав апе­ля­цій­ний суд.

    Нагадаємо, СБУ викрила чергового церковника із УПЦ (МП), який заперечував агресію рф. Також СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне