Вівторок, 24 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель УГКЦ подякував парламенту Естонії за підтримку України

    23 вересня у Таллінні архієпископ і глава УГКЦ Святослав зустрівся з представниками естонсько-української парламентської групи, висловивши вдячність за підтримку українського народу. На зустрічі обговорювалися роль Церкви в Україні та захист релігійних свобод.

    Про це інформує Департамент інформації УГКЦ.

    З боку Рійгікогу були присутні Урмас Рейнсалу, заступник керівника групи Естонія-Україна, та інші парламентарі. Блаженніший Святослав також представив делегацію УГКЦ, до складу якої входили владика Степан Сус та кілька священників, що служать в Естонії.

    Архієпископ Святослав наголосив, що, коли комуністичний режим впав і Україна відновила свою незалежність, УГКЦ стала ключовим гравцем у процесі трансформації країни до демократії.

    «Як Церква, ми виховували українців бути відповідальними та вільними громадянами, — зазначив він. — Наша роль в історії України є незамінною, адже ми завжди були промотором демократичних змін».

    Обговорюючи ситуацію в Україні, він розповів про пережитий досвід початку повномасштабної війни та актуальні виклики. «Сьогодні в Україні триває боротьба за свободу, ми відчуваємо, що ведемо таку ж битву, як Давид і Голіаф. Український народ втомлений, але незламний. Ми поранені, але стійкі», — підкреслив архиєрей.

    Предстоятель висловив щиру подяку Естонській державі за підтримку українського народу в часи війни. «Я тут, щоб висловити нашу глибоку вдячність за те, що ви були з нами в ці найважчі роки нашої історії. Ваші дії свідчать про справжню дружбу та солідарність», — зазначив він.

    Окрім цього, архієпископ Святослав порушив питання інтеграції українських біженців в естонське суспільство.

    Нагадаємо, предстоятель УГКЦ зустрівся із апостольським адміністратором для католиків в Естонії.

    Найсвіжіше

    Популярне