Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    Ватикан перевірятиме на справжність нові “послання” Богородиці із Меджугор’я

    Святий Престол схвалив поклоніння Діві Марії в Меджугор’ї, але будь-які нові послання потребуватимуть затвердження церковною владою перед публікацією.

    Кардинал Віктор Фернандес, префект Дикастерію віровчення, під час пресконференції 19 вересня 2024 року наголосив, що рішення не визнає надприродний характер об’явлень і закликає до пильності, передає CREDO.

    Спостерігачі вбачають у цьому спосіб контролю над місцем, довкола якого протягом 40 років не вщухали суперечки.

    Префект пояснив, що тексти минулих та майбутніх послань повинні пройти оцінку Апостольського візитатора, архієпископа Альдо Каваллі, щоб уникнути потенційних помилок та плутанини серед вірних.

    «Поки їх не проаналізують, ми радимо вірним не вважати їх повчальними текстами. […] Нові послання можуть містити помилки», — сказав він. Якщо Апостольський Візитатор «побачить щось сумнівне, незрозуміле, що може заплутати вірних, він надішле нам запитання, зателефонує нам, і ми спробуємо відповісти […] протягом тижня», — пояснив порядок дій кардинал Фернандес.

    У Заувазі Дикастерію з самого початку сказано: «читач має знати, що коли ця Заувага говорить про “послання” від Богородиці, це завжди слід розуміти як “гадані послання”».

    «Навіть якщо Богородиця передає вам послання, це не означає, що ви маріонетка […]. Ви зберігаєте свою здатність до розрізнення і свою відповідальність», — додав він.

    Нагадаємо, папа закликав не забувати за Україну. Також Ватикан нагадав Росії про міжнародні конвенції щодо прав полонених.

    Найсвіжіше

    Популярне