Субота, 21 Вересня, 2024
Бiльше

    Держкіно України зреагувало на фільм про “гоніння” на УПЦ (МП) знятий сербським режисером

    Державне агентство України з питань кіно висловило занепокоєння через показ у Сербії документального фільму “Люди Христа — наш час”, знятого режисером Еміром Кустуріцею. Фільм просуває викривлене трактування подій навколо УПЦ (в єдності з МП).

    Як повідомляє Укрінформ, пресслужба Держкіно заявила у Facebook, що демонстрація цього фільму завдає шкоди національній безпеці України та закликала міжнародну спільноту протистояти спробам дезінформації, які підривають єдність і спотворюють правду про події в Україні в умовах російської агресії.

    Кустуріца відомий своєю підтримкою проросійських позицій. У липні 2017 року він відвідав тимчасово окупований Крим і заявив, що вважає півострів російською територією. У лютому 2022 року Кустуріца прийняв пропозицію міністра оборони РФ Сергія Шойгу стати головним режисером Центрального академічного театру Російської армії. У квітні 2024 року він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним, що ще більше підтверджує його проросійську позицію.

    Коментар редакції: Показ таких фільмів, як “Люди Христа — наш час”, є черговою спробою Кремля через “культурні” проєкти поширювати свою пропаганду за кордоном і виправдовувати агресію проти України. Це викликає особливе занепокоєння, коли відомі режисери, як Кустуріца, підтримують такі наративи, посилюючи дезінформаційний вплив на суспільство.

    Нагадаємо, У Фільмі про “гоніння” на УПЦ (МП) знявся священник, якого оголосили в розшук українські правоохоронці.

    Найсвіжіше

    Популярне