Субота, 21 Вересня, 2024
Бiльше

    Антіохійський патріархат засудив вибухи пейджерів у Лівані

    Щонайменше 37 людей загинули в Лівані від вибухів пейджерів і портативних рацій 17 і 18 вересня. Вибухи були спрямовані на комунікаційне обладнання “Хезболли” і сталися під час похорону членів організації, загиблих у попередніх атаках. Ще 2750 людей дістали травм, багато – серйозних.

    “Хезболла” звинувачує в нападах ізраїльські спецслужби. Розслідування вказує на заздалегідь запрограмовані вибухові пристрої в комунікаційному обладнанні, повідомляє  orthodoxianewsagency.gr

    Патріархат Антіохії засудив ці події як “кричуще порушення і агресію проти людства”. Міжнародна спільнота, включаючи ООН та ЄС, висловила занепокоєння та закликала до деескалації.

    «Вчора, 17 вересня, ізраїльська рука гріха і злочину була простягнута до нашого народу в усіх регіонах Лівану. е, що сталося, є кричущим порушенням і агресією по відношенню до всього, що стосується людства, а також небезпечним прецедентом використання засобів комунікації як інструменту невибіркової смерті військових і мирних жителів. Грецький Православний Патріархат Антіохії та всього Сходу засуджує та не схвалює те, що сталося вчора. Патріархат висловлює своє співчуття особливо родинам загиблих і молиться за одужання постраждалих, про Боже милосердя для мучеників і про Боже провидіння для їхніх сімей і тих, хто їм співчуває. Він хвалить патріотичний дух, який об’єднав усіх, щоб засудити цей жахливий злочин. Він молиться Всемогутньому Богу про підтримку медичного персоналу та про мир у Лівані, Палестині, на Сході та в усьому світі», – йдеться в заяві.

    Ізраїль розширив цілі війни, включивши забезпечення повернення переміщених громадян у північні прикордонні райони з Ліваном. Це підвищило напруженість між Ізраїлем та “Хезболлою”, викликавши побоювання щодо можливості ширшого конфлікту на Близькому Сході.

    Найсвіжіше

    Популярне