П’ятниця, 20 Вересня, 2024
Бiльше

    РПЦ прирівнює священників до військових у питанні “переможної” молитви

    Пресс-секретар Російської православної церкви (РПЦ) Владімір Лєгойда в інтерв’ю для росЗМІ пояснив, чому священників, які відмовляються від провоєнної молитви (за перемогу Росії), позбавляють сану.

    За його словами, кожен випадок потрібно розглядати окремо, але загалом відмова від цієї молитви може призвести до покарань священнослужителів. Лєгойда підкреслив, що священник, як і військовий, “складає присягу”, і порушення цієї присяги веде до неминучих наслідків.

    Він порівняв обов’язки священника з військовою присягою, зазначивши: “Священник, як військовий, дає присягу. І якщо він від неї відступає, покарання неминуче”.

    У той же час, за даними сайту “Shalt not kill”, було зафіксовано щонайменше 9 випадків, коли священників переслідували за відмову читати молитву за «перемогу» Росії.

    Думка редакції:

    Такий підхід РПЦ свідчить про її глибоку інтеграцію з державною машиною Росії та відхід від духовних цінностей на користь політичної лояльності.

    Російська православна церква вже давно стала інструментом пропаганди, підтримуючи агресивну політику Кремля. Останні випадки позбавлення сану священників за відмову від «переможної» молитви лише підтверджують, що РПЦ, замість того щоб дотримуватись християнських принципів миру і любові до ближнього, активно пропагує війну. Вірянам та служителям церкви нав’язується підтримка агресії, що суперечить духу Євангелія і проповіді Христа про Боже Царство. Тиск на священників, які не бажають брати участь у цьому, свідчить про деградацію церковної свободи в Росії і Церкви, як такої.

    Це ще раз підтверджує, що РПЦ фактично перетворилася на ідеологічний інструмент російської влади, втративши свою незалежність та духовний авторитет.

    Нагадаємо, Норвегія незадоволена підривною діяльністю Мурманського митрополита РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне