Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки благословив новий навчальний рік

    18 вересня архієпископ Америки Елпідофор відвідав три парафії міста Нью-Йорк, щоб звершити благословення школярів на успішне навчання: архієпархіальний собор Пресвятої Трійці на Манхеттені; церква Зоодос в Бронксі, Нью-Йорк; і грецьку православну церкву Святого Миколая у Флашині, штат Нью-Йорк.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Першою парафією, яку відвідав архієпископ, став Архієпископський собор Святої Трійці. Потім він звершив благословення в церкві Зоодос Пеге разом з ігуменом Економ Василіосом Луросом та в грецькому православному храмі Святого Миколая.

    Перед тим, як піднести благословення та молитви від їхнього імені, архієпископа Елпідофора привітали школярі кожної парафії, деякі з яких привітали його квітами. Директор катедральної школи Меропі Кіріаку (Святої Трійці), директор денної школи Греко-американського інституту Розі Сіфуентес (Зоодос Пеге), директор школи Святого Миколая Вільяма Спіропулоса Мері Цаллас (Святого Миколая) також були присутні під час відвідин парафій, а також д-р Анастасіос Куларманіс, директор Департаменту грецької освіти архієпископії.

    Архієпископ Елпідофор висловив радість від того, що відвідав кожну парафіяльну громаду на початку навчального року, подякувавши адміністрації школи, вчителям, учням та сім’ям за динаміку та прогрес, який демонструє їхня робота. Він також заохотив інші парафії відкривати денні школи в міру своїх можливостей, підкресливши, що інвестиції в грецьку культуру, спадщину та освіту не можна оцінити в грошовому еквіваленті.

    Нагадаємо, українські студенти-богослови здійснили візит до митрополії на Криті.

    Найсвіжіше

    Популярне