Середа, 18 Вересня, 2024
Бiльше

    Виявлено давньохристиянську мозаїку, що містить одну з найдавніших згадок про божественність Ісуса

    Мозаїка Мегіддо, яка прикрасила один із найстаріших християнських молитовних залів, зараз виставлена в Музеї Біблії в рамках виставки, яка триватиме до липня 2025 року. На мозаїці є зображення риби, символу раннього християнства, і грецький напис «Богу Ісусу Христу».

    Ізраїльські археологи виявили мозаїку в 2005 році під час рятувальних розкопок, проведених в рамках запланованого розширення в’язниці Мегіддо. Показ у Музеї Біблії є першою публічною презентацією мозаїки, оскільки через розташування на території в’язниці мозаїка не була доступна для публіки, повідомляє christiantoday.com

    На додаток до напису, що визнає Ісуса як Бога, мозаїка Мегіддо увічнює імена п’яти жінок, можливо, підкреслюючи роль, яку жінки відігравали в ранніх християнських громадах. На мозаїці також є ім’я римського офіцера, який заплатив за її виготовлення.

    Під час урочистого прийому, присвяченого відкриттю виставки в неділю, генеральний директор Музею Біблії Карлос Кампо сказав, що співробітники вважають, що мозаїка передає «трансформаційну силу Біблії». Він закликав людей, які були присутні на відкритті виставки, «зробити крок назад» і подивитися на мозаїку.

    «Тому що, коли я роблю крок назад, я дізнаюся більше про силу цього об’єкта і про те, що він намагається сказати мені про стародавню історію, про історію християнства, про місце там, в Мегіддо в Ізраїлі, і про багато іншого», – сказав Кампо.

    “…ці прекрасні шматочки, коли вони розміщені разом, розповідають дивовижну історію єдності”, – продовжив генеральний директор Музею Біблії. ”

    “Дивовижна історія про місце, куди люди приїжджали з багатьох різних районів, і все ж вони мали достатньо спільного, щоб зрозуміти, що вони були людьми, які могли святкувати, поклонятися і збиратися разом у мирі”, – сказав він. І це те, що ми зібралися разом, щоб відсвяткувати сьогодні».

    Під час інтерв’ю Кампо сказав, що музей співпрацює з Управлінням старожитностей Ізраїлю, щоб привезти мозаїку до США. Процес переміщення мозаїки мав на увазі відділення частин плитки без пошкодження складу.

    Експерти збирають шматочки мозаїки разом протягом декількох тижнів після її прибуття. За словами Кампо, над складанням мозаїки працювало від 50 до 75 співробітників; Однак він визнав, що є незліченна кількість інших, хто працював над проектом допоміжним чином.

    За словами Кампо, Музей Біблії присвятив експозицію мозаїці Мегіддо, тому що це один з найбільш ранніх артефактів, які називають Ісуса божественним. Він також зазначив, що мозаїка, схоже, вказує на те, що багато навернених до християнства були присутні після Воскресіння Ісуса, виділяючи імена п’яти жінок і римського солдата, зображених на мозаїці.

    «Деякі люди можуть стверджувати, що після смерті Ісуса настала темна фаза, коли майже ніхто не слідував за Христом», – сказав він. «Ну, ця мозаїка говорить, що це неправда, що навіть під час переслідувань, які у них, безумовно, були, були вірними послідовниками Ісуса Христа».

    Найсвіжіше

    Популярне