Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Опечатали ще один храм, де служила УПЦ (МП), на території Києво-Печерської лаври

    У ніч на 14 серпня 2024 року храм на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» на території Києво-Печерської Лаври було опечатано. Ним користувались представники УПЦ (в єдності з МП).

    Про цю подію повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), який зараз заблокований в Україні.

    «Згідно з указом керівництва Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», цей храм було закрито та опечатано. Попередньо братії було дозволено забрати церковне начиння. На жаль, щоденні богослужіння, як раніше, відбуватися у цьому храмі не будуть», – повідомили в УПЦ (МП).

    Храм опечатано у звязку з розірванням договору держзаповідника із УПЦ (МП). Заповідник планує використовувати його для богослужінь капеланами із військовослужбовцями та ветеранами Сил Оборони України.

    У 2008 році митрополит Володимир (Сабодан) звершив освячення вівтаря церкви. А у 2016 році митрополит Онуфрій освятив іконостас.

    В цьому храмі УПЦ (МП) здебільшого звершувала молебні перед шапочкою прп. Марка Гробокопателя та різні треби: вінчання, хрещення.

    Нагадаємо, УПЦ (МП) відновила незаконне будівництво у Почаївській Лаврі відразу після перевірки. Також зі Свято-Успенської Почаївської лаври зникла значна частина цінних ікон.

    Найсвіжіше

    Популярне