Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Митрополит Іларіон у Відні: нові горизонти співпраці для підтримки українців

    Митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, голова Капеланської місії ПЦУ, здійснив важливий візит до Австрії з метою зміцнення міжцерковної співпраці та підтримки українських громадян за кордоном.

    Про це йдеться на сайті єпархії. 

    Під час зустрічі з митрополитом Австрійським Арсенієм обговорювалися питання допомоги українцям, які знайшли прихисток у європейських країнах. Митрополит Іларіон підкреслив пріоритетність цього завдання для ПЦУ:

    “Православна Церква України вважає духовну опіку над своїми співвітчизниками пріоритетним завданням, незалежно від того, де вони знаходяться. Українська Помісна Церква робить усе можливе, щоб кожен українець, який опинився у складних обставинах, відчував підтримку та піклування Церкви, яка завжди готова простягнути руку допомоги.”

    Владика висловив вдячність за підтримку українського народу:

    “Православна Церква України високо цінує ту допомогу, яку надають європейські брати, адже ця підтримка є не лише матеріальною, але й свідченням солідарності, братерської любові та християнського милосердя. Вона допомагає зберігати духовний та моральний дух українців, які шукають захисту в Європі.”

    Візит митрополита Іларіона підкреслює важливість міжцерковної співпраці у вирішенні актуальних проблем України. Зміцнення зв’язків між ПЦУ та православними громадами Вселенського Патріархату в Австрії створює основу для подальшого розвитку відносин, “заснованих на спільних християнських цінностях, взаєморозумінні та прагненні до миру і справедливості”.

    Найсвіжіше

    Популярне