Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунії: Ісус Христос привів віруючих у Нього до Царства Небесного

    У вівторок, 6 серпня, Патріарх Румунії Даниїл взяв участь у святкуванні престольного свята монастиря Черніка, де виголосив проповідь про сутність та значення Преображення Господнього.

    У своєму зверненні до вірян Патріарх Даниїл наголосив, що слава Христова на горі Фавор є проявом батьківської слави, яку Отець розділяє з Сином і Святим Духом. За його словами, ця слава була явлена учням у тій мірі, в якій вони могли її сприйняти.
    Патріарх підкреслив, що Преображення Господнє символізує повернення людства до стану Адама до гріхопадіння. “Христос відновив для віруючих можливість досягти цієї слави”, – зазначив він.

    Окремо Патріарх Даниїл звернув увагу на історичний контекст події, пояснивши, що Преображення відбулося незадовго до розп’яття Христа, а не в серпні, як це відзначається зараз. Дата свята, за його словами, пов’язана з освяченням церкви на горі Фавор.

    Цікаво, що Патріарх також зауважив відсутність у Євангеліях опису зовнішності Ісуса, натомість акцентуючи увагу на Його преображеному, славному вигляді.

    Після богослужіння відбулося урочисте привітання Патріарха Даниїла з нагоди 37-ї річниці його чернечого постригу.

    Ця подія підкреслює важливість Преображення Господнього в православній традиції та роль духовних лідерів у тлумаченні глибинного значення релігійних свят.

    Найсвіжіше

    Популярне