Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    УПЦ США надала допомогу понад 300 сім’ям в Україні, які постраждали від РФ

    Українська православна церква США (Вселенського патріархату) надала гуманітарну допомогу понад 300 сім’ям у Донецькій області України, зосередившись на підтримці літніх людей та дітей з переміщених родин. Ця благородна справа, здійснена з благословення митрополита Антонія – предстоятеля УПЦ США.

    Про це йдеться на сайті УПЦ США.

    Розподіл продовольчої допомоги відбувся під керівництвом архієпископа УПЦ США Даниїла (Зелінського) у співпраці з митрополитом Донецьким ПЦУ Сергієм (Горобцовим). Волонтери забезпечили доставку продуктових наборів нужденним родинам.

    “Сьогодні понад 300 сімей отримали допомогу від нашої Донецької єпархії ПЦУ завдяки фінансовій підтримці керівництва УПЦ США під патронатом архієпископа Даниїла”, – повідомив митрополит Сергій.

    Він також зазначив, що щодня з’являються нові переселенці, які змушені покидати свої домівки через триваючі бойові дії російської федерації. Особливо складно адаптуватися літнім та хворим людям, які втратили житло та роботу.

    Зворушливі слова митрополита Сергія підкреслюють гостроту їхнього становища: «На жаль, російські терористи продовжують нищити українські міста та села… Люди змушені залишати свої напівзруйновані будинки та шукати притулку у безпечніших місцях. З кожним днем ​​вимушених переселенців стає все більше. Тому пріоритетом є підтримка потребуючих українців».

    УПЦ США заснувала благодійний гуманітарний фонд для підтримки цих зусиль в Україні. Церква закликає вірян жертвувати кошти для продовження надання допомоги постраждалим від російської агресії українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне