Неділя, 22 Вересня, 2024
Бiльше

    На горі Афон стався землетрус

    У середу, незадовго після 23:00, сейсмологи зареєстрували новий землетрус на території Святої Гори Афон. За даними фахівців, магнідуда підземного поштовху склала 3,2 бали за шкалою Ріхтера.

    Про це по повідомляє The Orthodox Times.

    Геофізики визначили, що епіцентр землетрусу розташовувався на відстані 9 кілометрів у західно-північно-західному напрямку від адміністративного центру Афону – Карієса. Осередок сейсмічної активності залягав на глибині 10,5 кілометрів під поверхнею землі.

    Цікаво відзначити, що це вже другий подібний випадок за останні дні. Напередодні, у вівторок ввечері, на території Афону також було зафіксовано підземний поштовх аналогічної сили.

    Хоча землетруси такої магнітуди зазвичай не становлять серйозної загрози для будівель та інфраструктури, вони можуть викликати занепокоєння серед місцевих жителів та паломників, які перебувають на Святій Горі.

    Фахівці продовжують моніторити сейсмічну активність у регіоні, щоб вчасно попередити про можливі сильніші поштовхи. Поки що немає інформації про будь-які пошкодження чи постраждалих внаслідок цих землетрусів.

    Нагадаємо, що Гора Афон – це унікальне місце в Греції, відоме своїми древніми православними монастирями та особливим статусом автономної чернечої держави. Будь-які природні явища в цьому регіоні привертають підвищену увагу як з боку наукової спільноти, так і з боку віруючих по всьому світу.

    Найсвіжіше

    Популярне