Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архонт Вселенського Патріархату сприяє відпочинку українських дітей у Греції

    За ініціативи архонта Вселенського Патріархату П Бумбураса та за підтримки різних організацій, 96 українських дітей отримали благословенну можливість відпочити в Греції – колисці православ’я.

    Про це повідомив у соцмережі повідомив Васіліс Бумбурас, син архонта Вселенського Патріархату Пантеліса Бумбураса.

    Федерація грецьких товариств України, Міністерство закордонних справ Греції, Благодійна організація “Фонд Бумбураса” та Греко-Українська торгово-промислова палата об’єднали зусилля у цій богоугодній справі. Серед запрошених дітей – ті, чиї батьки-військовослужбовці перебувають у полоні або віддали життя за Україну, а також діти з прифронтових територій та багатодітних родин.

    Протягом двох тижнів діти перебуватимуть у таборі “АГІОС АНДРЕАС” (Святий Андрій) в Афінах, де зможуть не лише відпочити, але й доторкнутися до православних святинь Греції.

    Ця акція є яскравим прикладом того, як церковні діячі та віряни різних країн об’єднуються, щоб надати духовну та матеріальну підтримку тим, хто цього потребує. Вона не лише дарує дітям можливість відпочити, але й зміцнює духовні зв’язки між православними громадами України та Греції.

    Нехай Господь благословить усіх учасників цієї благородної ініціативи та подарує українським дітям незабутні враження на святій грецькій землі.

    Як відомо, Почесний консул Греції у Херсоні Пантеліс Бумбурас раніше отримав титул Архонта від Вселенського Патріарха Варфоломія I в Константинополі у Соборі Святого Великомученика Георгія Побідоносця. Титул Архонта – це найвища нагорода в Православній Церкві, яка присвоюється мирянам за видатну службу Церкві та суспільству. Незважаючи на те, що пан Бубурас є греком, висока відзнака від Вселенського Патріарха надана йому як людині, яка стоїть між Грецією та Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне