Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Окупанти пограбували храм в Авдіївці: вкрадену ікону привезли до Москви

    Стало відомо про черговий акт мародерства та наругу над релігійними святинями з боку російських окупантів в Україні. Військові РФ викрали ікону з храму в окупованій Авдіївці на Донеччині та незаконно вивезли її до Москви.

    Про це пише проект Християни проти війни.

    За інформацією, що з’явилася в мережі, викрадена ікона тепер знаходиться в Іллінській парафії в московському районі Черкізово. Цинізм ситуації посилюється тим, що в цьому храмі тепер проводять богослужіння за здоров’я викрадачів – російських військових.

    Парафія розмістила оголошення про молитву “за здоров’я бійців 1-ї гвардійської Слов’янської бригади імені святого рівноапостольного князя Володимира” – саме цей підрозділ, ймовірно, причетний до викрадення ікони.

    Цей випадок є яскравим прикладом того, як російські окупанти не тільки порушують міжнародне право, здійснюючи військову агресію проти України, але й зневажають культурні та релігійні цінності українського народу. Викрадення релігійних артефактів є воєнним злочином згідно з міжнародними конвенціями.

    Дії російських військових та церковників викликають обурення як в Україні, так і в міжнародній спільноті, адже вони суперечать не лише законам, але й елементарним моральним нормам та християнським цінностям.

    Найсвіжіше

    Популярне