П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вандали осквернили ікону на могилі покійного Болгарського Патріарха Неофіта

    У Софії, столиці Болгарії, стався прикрий інцидент – невідомі особи вчинили акт вандалізму щодо святої ікони Воскресіння Христового. Ікона, яка знаходиться на могилі покійного Болгарського патріарха і Софійського митрополита Неофіта, була осквернена вранці 20 липня.

    Святиня розташована під колонадою митрополичої церкви Святої Неділі – одного з найважливіших православних храмів Болгарії. Цей акт вандалізму глибоко засмутив церковну громаду та вірян.

    Місцева влада оперативно відреагувала на інцидент. Розпочато офіційне розслідування для виявлення та притягнення до відповідальності винних у цьому святотатстві. Паралельно вживаються заходи для реставрації пошкодженої ікони.

    Представники Болгарської православної церкви висловили своє обурення цим ганебним вчинком та запевнили, що докладуть усіх зусиль для відновлення святині. Вони також закликали вірян до молитви за збереження духовних цінностей та взаємоповаги у суспільстві.

    Цей інцидент нагадує про важливість захисту релігійних святинь та необхідність виховання толерантності й поваги до релігійних почуттів усіх громадян.

    За матеріалами офіційного сайту Болгарської православної церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне