П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
Бiльше

    В Євпаторії російська влада почала демонтаж Хрестовоздвиженського храму ПЦУ – ЗМІ

    Як повідомляє агентство «Голос Криму». наразі з храму зняли купол, розібрали верхню частину церкви.

    З 2019 року на парафію ПЦУ в Євпаторії чинився тиск у зв’язку з виконанням рішення російського суду, який постановив знести храм. При цьому в рішенні зазначено, що демонтаж релігійної будівлі має здійснити громада цього ж храму. Незважаючи на погрози, рішення суду парафіяни не виконували, через що підконтрольна РФ влада Євпаторії знову звернулася до суду з проханням знести храм самостійно.

    У серпні 2020 року Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) звернувся до російської влади через утиски Православної церкви України в Криму. Російська влада стверджує, що в Криму немає утисків за релігійною ознакою.

    Уповноважений представник Кримської Єпархії ПЦУ Андрій Щекун заявив, що всі вчинені злочини росіян на суверенній території держави України мають одну основу – це геноцид українців в Криму за етнічною ознакою. Спочатку вони знищили українську мову, потім українську культуру, тепер українську церкву. «Ми не маємо право мовчати. Ми маємо завтра ж говорити про ці злочини на всіх національних і міжнародних майданчиках. Ми маємо дати відсіч геноцидній війні, розв’язаній московією. Українці – є найдискримінованішою етнічною спільнотою, і держава Україна про це не повинна мовчати. Мовчання і стурбованість не вирішують нагальну проблему, а тільки заохочують рашистську орду до нелюдських дій по відношенню до українців в Криму. Пора державним органам влади України нарешті почати адекватно реагувати на такі дії окупантів».

    Найсвіжіше

    Популярне