Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Суд виніс вирок клірику УПЦ (МП), який звинувачував “націоналістів” в обстрілі Лаври

    Тячівський районний суд визнав винним священика УПЦ (в єдності з МП) Михайла Медулича у розпалюванні національної та релігійної ворожнечі, а також у виправдовуванні агресії РФ проти України.

    Йому присудили 3 роки позбавлення волі, проте реальний термін покарання замінили на рік умовного. Про це повідомляє “Закарпаття онлайн”.

    Згідно з вироком суду від 13 червня, Михайло Медулич систематично поширював на своїй сторінці у Facebook дописи, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі між вірянами ПЦУ, УГКЦ та УПЦ (МП), а також виправдовував російську агресію. Зокрема, він звинувачував “націоналістів” в обстрілі Святогірської лаври та 128 бригади, а “жидів на чолі із шутом” – у гоніннях на вірян УПЦ (МП).

    Також Михайло Медулич звинувачував президента у впровадженні в Україні юдейських релігійних свят.

    «Вперше в історії, коли президент не привітав мільйони українців з Різдвом. Більшість думала, що теперішній президент буде розумніший за свого попередника Порошенка, який прославився, принісши на Україну липовий томос, і ще більше розділивши народ всередині країни. Але ми побачили небувалі гоніння, терор по відношенню до духовенства та віруючих нашої УПЦ», – йдеться в одному з дописів Михайла Медулича, який розглядали в суді.

    Під час судового засідання священник визнав свою вину та попросив суворо його не карати. Дослідивши всі матеріали справи, суддя Мар’яна Сойма визнала Михайла Медулича винним у розпалюванні національної і релігійної ворожнечі та у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

    Священику призначили 3 роки позбавлення волі, проте реальний термін покарання замінили на рік умовного. Засуджений має сплатити 11,3 тис. грн за проведення судової експертизи. На вирок можуть подати апеляцію.

    Нагадаємо, митрополиту УПЦ (МП) в Черкасах вручили п’яту підозру. Також на Хмельниччині релігійних громад ПЦУ стало більше, аніж парафій УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне