Четвер, 24 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Гельсінський Лев висловив співчуття у зв’язку зі стріляниною в школі

    У нещодавній заяві архієпископ Гельсінкі та всієї Фінляндії Лев висловив свої щирі співчуття у зв’язку з трагічним збройним нападом на школу у Вантаа, на північ від Гельсінкі, у вівторок, 2 квітня 2024 року. Напад призвів до смерті 12-ти річної дитини. Як повідомили місцеві лікарні та правоохоронні органи, ще двоє отримали серйозні травми.

    Про це повідомляє  orthodoxtimes.com

    Церква Фінляндії (Вселенського патріархату) поділяє глибоку скорботу і пам’ятає за жертву, закликаючи всіх приєднатися до молитви за тих, хто втратив життя, і тих, хто постраждав від руйнівного інциденту. Крім того, архієпископ Лев від імені Фінської Православної Церкви через соціальні мережі висловив свої співчуття родині померлої дитини та всій шкільній спільноті.

    За даними муніципальної влади, стрілянина сталася у школі Viertola, яку відвідують приблизно 800 учнів віком від 7 до 15 років у двох кампусах із близько 90 співробітниками.

    Влада затримала зловмисника, який під час попереднього допиту зізнався у скоєному. Інших підозрюваних наразі немає. Правоохоронні органи кваліфікували інцидент як вбивство та замах на вбивство, підкресливши, що всі причетні особи є громадянами Фінляндії.

    Найсвіжіше

    Популярне