Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Релігієзнавець Юрій Чорноморець: 90% єпископату УПЦ МП підпадають під різного роду статті кримінального кодексу

    У свіжому інтерв’ю релігієзнавцю Юрію Чорноморцю було задано запитання щодо його думки про діяльність єпископату УПЦ (МП) в контексті нападу росії на Україну. Чорноморець висловив думку, що більшість єпископату УПЦ (МП) повинні бути заарештовані, як злочинці.

    “На мою думку, близько 90% їхнього єпископату, конкретно підпадають під різного роду статті кримінального кодексу. Починаючи від розпалювання релігійної ворожнечі, виправдання російської агресії, співпраця, колабораціонізм і так далі. І я вважаю — це така їхня історична катастрофа. І чому люди ведуть себе так, ніби нічого не сталося — це для мене дивно, це другий раз я спостерігаю в житті своєму таке явище”, – заявив Чорноморець у інтерв’ю для Духовного Фронту України.

    Релігієзнавець зазначив, що цей вид поведінки нагадує йому події, які відбувалися в минулому, зокрема, в останній рік існування Радянського Союзу: “Перший раз я це бачив на комуністичній партії Радянського Союзу. Тобто був уже 91-й рік, було вже видно, що все йде до розвалу, а люди продовжували в своїх власних газетах публікувати великі дискусії, якою має бути міра демократії в комуністичній партії Радянського Союзу і так далі. Я дивився на ці газети і думав: ‘Боже, в якому світі ви живете? Люди взагалі вже… просто з вас сміються. Вже ви нікому не потрібні. Вже з минулим прощаються сміючись. Ви вже посмішище для всіх'”.

    Чорноморець висловив своє здивування тим, що деякі люди продовжують жити у своєму власному світі, не усвідомлюючи тяжкі наслідки своїх дій. Він стверджує, що це вже другий раз, коли він спостерігає подібне явище, і порівнює цю поведінку з подіями після Августівського путчу в Радянському Союзі.

    Релігієзнавець закликав усіх розуміти тяжкі наслідки своїх вчинків і припинити сприяння російській агресії, розпалюванню ворожнечі та співпраці з ворогом. Він закликав до реалістичного підходу та прийняття необхідних кроків для захисту України.

    На думку Чорноморця, потрібно продовжувати судові процеси над колаборантами в рясах. Деякі з УПЦ (МП) вже визнали свою провину, наприклад над Іоасафом.

    Найсвіжіше

    Популярне