Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архиєрей УПЦ (МП) викрив архиєрея Болгарської Церкви як важливого агента впливу Кремля в болгарському Синоді

    Митрополит “Мелітопольський і Запорізький” Лука, який є священнослужителем Української православної Церкви, що входить до складу Московського патріархату Кіріла (Гундяєва), направив особливого листа архиєрею Болгарської православної Церкви єпископу Ловечському Гавриїлу, закликаючи Синод БПЦ продовжувати підтримувати УПЦ (МП) і не визнавати Православну Церкву України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм, канонічно визнану Вселенським Патріархатому 2019 році.

    Архиєрей УПЦ (МП) скаржиться на обмеження, які накладає на них держава на чолі з президентом Володимиром Зеленським. Важливо, що Лука звертається до Гавриїла, а не до Болгарського Патріарха чи Священного Синоду, повідомляє Faktor.bg.

    Так український священнослужитель на російській службі викрив Гавриїла Ловчанського як важливого агента кремлівського впливу в болгарському Синоді. Не випадково в останні роки Гавриїл утвердився як відкритий провідник путінізму в болгарському православ’ї. Досі він не засудив ані брудну російську війну проти України, ані вбивство невинних людей, пограбування та руйнування міст і сіл російською армією. Гавриїл також є одним із провідних чинників невизнання канонічної Православної Церкви України, незважаючи на прохання митрополита Епіфанія та Вселенського патріарха Варфоломія.

    Конфлікт в українському духовенстві виник через те, що українська церква кілька століть була васалом Москви, але надзвичайно гостро проблема постала після анексії Криму та спроб Кремля розділити Донбас і Донецьк. Російський патріарх Кіріл відкрито підтримував військові дії Путіна в Україні, благословляв російську армію, тим самим благословляючи винищення українців, а залежне від Москви українське духовенство мовчало і не виступало проти безбожника Гундяєва. Так дійшло до вручення Томосу Варфоломієм і визнання нової канонічної та незалежної Української Церкви. Її вже визнають Вселенський та Александрійський Патріархати, Кіпрська Церква та Грецька Православна Церква.

    Найсвіжіше

    Популярне