Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський відвідав храм святого Феодора в Римі

    У неділю 22 січня патріарх Александрії та всієї Африки Феодор ІІ молився під час Божественної Літургії у святій церкві Святого Феодора Тиронського в Римі. Перед завершенням Євхаристійного зібрання до патріарха звернувся митрополит Італії  Полікарп, який підніс патріарху ікону святого Феодора.

    Про це повідомляє fosfanariou.gr

    Предстоятель Александрійської Церкви подякував митрополиту Італії, якому висловив як свої братерські почуття, так і свою любов до Вселенського патріархату, а також свої співчуття патріарху Варфоломію через смерть його сестри. Насамкінець патріарх вручив архиєрейську грамоту митрополиту Полікарпу.

    У Божественній Літургії взяли участь митрополити Гвінеї Георгій, Ботсвани Геннадій, Пітсбургу Савва і Навкратії Пантелеймон. Також присутній посол Греції в Римі.

    У другій половині дня того ж дня патріарх Феодор та його оточення оглянули базиліку святого Петра в Римі. Згодом відбувся почесний захід на честь Александрійського Патріарха, організований Академією Боніфація, під час якого йому було вручено нагороду за захист загальнолюдських ідеалів і поширення християнської віри. Як зазначив посол України у Ватикані патріарх Феодор висловив підтримку Україні під час вручення йому нагороди.

    Найсвіжіше

    Популярне