Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєпископ Афанасій звершив освячення храму на Черкащині

    Архиєпископ Харківський і Полтавський Афанасій здійснив 30 вересня чин освячення храму на честь мучениць Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії в с. Бужанка на Лисянщині Черкаської області та очолив Божественну літургію.

    «Сьогодні звершилося небесне дійство – освячення престолу Божого і храму. Це дійство сягає своєю основою у Царство Небесне, але належить і царству земному, до якого належимо всі ми, хто тут долає свій земний шлях. І не просто йде ним, у поті свого чола здобуваючи хліб щоденний, а й трудиться над здобуванням хліба насущного – спасіння в життя вічне», – зазначив владика Афанасій.

    «Тіло належить землі, а душа – небу, тому світу, в якому перебуває наш Господь. І храми Божі є тими місцями, де відбувається єднання землі і неба, де небо і земля зливаються в одне ціле. У храмі Божому нас чекає таємнича зустріч із самим Богом. А це означає, що життя наше повинне стати таким, щоб ми, за словами апостола Павла, стали храмом Божим», – сказав архиєпископ Афанасій під час проповіді.

    Свою проповідь владика Афанасій присвятив святим мученицям Вірі, Надії, Любові та матері їхній Софії, а також значенню храму Божого в житті православного християнина.

    Під час богослужіння владика Афанасій звернувся з особливим проханням до Господа за визволення України від російських загарбників.

    Після завершення урочистої Божественної літургії архиєпископ Афанасій привітав громаду і настоятеля із знаменною подією та вручив нагороди жертводавцям і меценатам за великий вклад у будівництво храму, відзначивши їх церковними нагородами – орденами, медалями та Благословенним грамотами.

    Найсвіжіше

    Популярне