Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Восени розпочнуться зйомки фільму Олега Сенцова «Носоріг»

    Рада з державної підтримки кінематографії проголосувала за надання фінансування фільму Олега Сенцова «Носоріг».
    Про це режисер повідомив на своєї сторінці у Facebook і нагадав, що стрічка виграла пітчинг Держкіно ще у 2012 році.
    «Ні у кого з експертів не виникло сумнівів щодо підтримки цього довгоочікуваного проекту, єдине що потрібно було знайти правильне юридичне рішення. І так як цей фільм усі ці роки не виключали з плану держпідтримки кінематографії, то таке рішення було сьогодні знайдено. Я дуже радий, що зможу, нарешті, почати знімати кіно, а також вдячний членам Ради, міністру культури та нашому Держкіно за спільну підтримку «Носоріга».

    «Носоріг» – кримінальна драма, події якої розгортаються в Україні в 90-ті роки. Це епоха, яка нас усіх змінила – перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але всі ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільмів про ті часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе, – розповідає Сенцов про свій майбутній фільм. – Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить, перш за все, людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може така людина змінитися… Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки».
    Виробництвом стрічки буде займатися ТОВ «Край Кінема», засновником якого є сам Сенцов. Співпродюсером проєкту буде Денис Іванов («Донбас», «Плем’я»).

    Найсвіжіше

    Популярне