Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Комуністична влада Китаю наказала зняти всі хрести з церков

    Комуністи Китаю зажадали зняти всі хрести з церков, які, нібито, порушують правила містобудівного планування. Починаючи з квітні в провінції Аньхой поблизу Шанхаю зняли понад 500 хрестів, передає Католицький оглядач.
    «Ні офіційна Патріотична асоціація китайських католиків, ні єпископи не протистояли цьому знищенню», – сказав в інтерв’ю агентству протестантський проповідник Паул Лі.
    Священник однієї з парафій повідомив єпископа Лю Сіньхуна про заплановане зняття хреста з його церкви. «Єпископ чітко дав мені зрозуміти, що він не може протистояти рішенню влади», – сказав священник кореспонденту UCAN. Єпископ Лю Сіньхун належить до Патріотичної асоціації китайських католиків, не визнану Римо-католицькою церквою за «офіційну» католицьку громаду в комуністичній КНР.
    Усунення хрестів відбувається із жовтня 2018 р. Відтоді у сусідніх провінціях Чжецзян, Хенань, Хебей та Гуйчжоу знищили тисячі хрестів під приводом нібито порушення правил містобудівного планування. У Чжецзяні демонтаж хреста відбувся під наглядом тодішнього секретаря комуністичної партії Ся Баолуна.
    У лютому 2020 р. президент Китаю Сі Цзіньпін призначив Ся Баолуна новим главою урядової делегації Китаю, якій підпорядковуються Гонконг та Макао. Таким чином, він буде одним із посадовців Пекіна, який застосовуватиме новий закон про національну безпеку в Гонконзі, прийнятий 29 червня.
    Коментатори вважають, що новий закон спричинить найглибші зміни в житті суспільства колишньої британської колонії відколи її передали комуністичній КНР 1997 р. Плани впровадження цього закону в Гонконзі посилили тертя на лінії Вашингтон – Пекін і викликали серйозне занепокоєння у багатьох західних країнах.
    Нагадаємо, колишній пастор закликав зносити статуї Христа через його білу шкіру. Також у англіканській церкві розмістили картину «Таємної вечері» із темношкірим Ісусом.

    Найсвіжіше

    Популярне