Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кіровоградщині депутати звернулися до настоятелів УПЦ МП об’єднатися з ПЦУ

    Днями на сесії Олександрівської селищної ради, що у Кропивницькому районі Кіровоградської області, було ухвалено рішення, яким депутати звернулися до прихожан та настоятелів УПЦ МП розпочати процес об’єднання з Православною Церквою України для підтримки незалежності та суверенітету України.

    Проєкт рішення було ініційовано головою фракції ВО “Свобода” у селищній раді Сергієм Савченком та доопрацьовано профільною постійною комісією, повідомляє Кропивницький міський сайт.

    Однак, знайшлися і декілька депутатів, які все ж не підтримали навіть доопрацьований компромісний проєкт рішення.

    Зазначимо, що цим рішенням депутати також закликали парафії московського патріархату не підтримувати жодних стосунків з РПЦ. Крім того, вказаним документом селищна рада підтримала законопроект авторства народного депутата від “Свободи” Оксани Савчук про заборону московського патріархату на території України (№ 7204 від 22.03.2022 року) і звернулася до Верховної Ради України з вимогою його ухвалити.

    Подібні рішення за ініціативи націоналістів прийняли і низка інших місцевих рад в Україні. Чітка позиція місцевих громад сприяє переходу парафій УПЦ МП до Єдиної помісної Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне