Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ Синайський: Церква – це та, що зберігає пам’ять про всіх героїв

    Минулого четверга Патріарший єпископ-помічник Синайський Ієронім взяв участь у поминальній церемонії біля Могили Невідомого солдата в бухарестському парку Карола I, пише orthodoxtimes.

    Патріарший єпископ-помічник зазначив, що це свято Вознесіння Господнього і «день духовного піднесення» в молитві за героїв, які забезпечили безперервне існування нашої країни та народу.

    У заході взяли участь президент Румунії Клаус Йоханніс, прем’єр-міністр Ніколае Чюка, голова палати депутатів, Марсель Чолаку, голова сенату Флорін Сіцу, міністр оборони Василе Дінку, міністр внутрішніх справ Лучіан Боде, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, генеральний мер Бухареста Нікуш Дан і військові капелани.

    Панахиду відслужив о. Флорін Владою, координатор відділу релігійної допомоги Генерального штабу румунської армії.

    «Ми побачимо, що кожен з наших людей досяг теперішнього часу завдяки безперервній послідовності. Якби ця спадкоємність десь перервалася, нас би не існувало. Так само б і ця країна. Якби не ці віддані військові люди, до самопожертви любителі нації, які віддали б життя за наші ідеали, ми не були б сьогодні незалежною країною, вільною та з найпрекраснішими прагненнями», – сказав єпископ Ієронім. Про це Сіная повідомив Trinitas TV після церемонії 2 червня.

    «Обов’язок великої честі виконується: не забувати їх. Церква – це, перш за все, та, що зберігає пам’ять усіх. І в цей день ми також згадуємо героїв», – додав єрарх.

    «Ми також пам’ятаємо про них у святих церквах, під час фактичної панахиди, яку виконуємо за прощення їхніх гріхів, щоб, окрім земної слави, Спаситель дарував їм ще й славу небесну, бо своєю найвищою жертвою вони зодягнулися у славу на землі», – зазначив Владика.

    «Молимо Бога, щоб він зарахував їх до Своїх святих на небі», — підсумував патріарший єпископ-помічник Синайський Ієронім.

    У четвер, 2 червня, опівдні всі церковні дзвони в Румунському Патріархаті пролунали в пам’ять про національних героїв.

    Пам’ять героїв румунського народу на свято Вознесіння Господнього було ухвалено Священним Синодом Румунської Православної Церкви у 1920 році. Пізніше це рішення було закріплено двома іншими синодальними постановами у 1999 та 2001 роках, якими День був оголошений національним церковним святом.

    Найсвіжіше

    Популярне