Понеділок, 30 Вересня, 2024
Бiльше

    «Можем повторить» у виконанні РПЦ

    13 червня двері найбільшого чоловічого монастиря Росії у місті Сєргієв Посад, що у Московській області, знову відкриті для відвідувачів. Про це повідомляє «Ахилла» з посиланням на сайт лаври.
    Братія монастиря називає період суворого карантину «тяжким періодом скорботи та випробувань». Втім, як зазначає видання, «період скорботи та випробувань» стався виключно з вини самих священників.
    Спочатку Духовний собор лаври виступав проти дезінфекційних заходів під час причастя. У розпал пандемії храми були переповнені людьми. Після початку карантину, вірян продовжували пускати на богослужіння.
    Результат не забарився. Братія захворіла на COVID-19 майже у повному складі. Від ускладнень, викликаних коронавірусом, померло 10 насельників: 4 архімандрити, 3 ігумени, єромонах, 2 єродиякони. Хвороба була діагностована у більш ніж 50 студентів і співробітників духовної академії.
    До слова, працівники храмів, які виконували прибирання і дезінфекцію, також захворіли практично всі. Жодного слова про них ані братія, ані намісник, не сказали.
    Також, не прозвучав навіть натяк на покаяння чи визнання власної провини за пошесть в Троїце-Сергієвій лаврі.
    І от зараз, монастир знову «гостинно» кличе до своїх храмів вірян, які скучили за богослужіннями, і напевно, за коронавірусом. Чим скінчиться декламація улюбленого лозунгу «можем повторить» у виконанні насельників обителі, покаже лиш час.

    Найсвіжіше

    Популярне