Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Латвії про слова Папи Римського: перед злом не можна капітулювати

    Перед злом не можна капітулювати. З ним необхідно боротись до самої перемоги.

    Про це повідомляє Twitter-акаунт президента Латвії Едгарса Рінкевичса.

    “Білий прапор” Франциска

    Папа Римський Франциск зробив неочікувану заяву щодо війни на території України. Згідно з записом інтерв’ю, яке повинно вийти лише 20 березня, понтифік заявив, що найсильніший той, хто “дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти “білий прапор” й веде переговори”.

    Варто пояснити, що Франциск й раніше закликав до дипломатичного врегулювання війни між Україною та Росією. Українська сторона поки що жодним чином не коментувала його слова.

    Перед злом не можна капітулювати

    “Мій недільний ранок: Не можна капітулювати перед злом, треба боротися з ним і перемагати його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало”, – написав Рінкевичс.

    Роз’яснення Ватикану

    Директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні вдався до роз’яснення інтерв’ю Папи Франциска, у якому Понтифік порадив Україні мати “відвагу білого прапора”.

     “Папа вживає термін “білий прапор” і у відповідь використовує запропонований інтерв’юером образ, щоб позначити ним припинення військових дій, перемир’я, досягнуте завдяки відвазі переговорів. В іншому місці інтерв’ю, говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію, Папа чітко заявив: “Переговори ніколи не є капітуляцією”, сказав Бруні.

    Найсвіжіше

    Популярне