Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    РПЦ працює над обміном священників-колаборантів із УПЦ (МП)

    Російська православна церква (РПЦ) спільно з державними органами РФ працює над обміном священників УПЦ (МП) та церковних діячів, щодо яких порушено справи в Україні.

    Про це повідомив представник РПЦ Владімір Легойда, пише сайт РПЦ.

    „Ми спільно з профільними органами державної влади здійснюємо зусилля з метою обміну священників та православних громадських діячів з України… Більша частина роботи у сфері обміну полоненими відбувається поза публічною сферою“, – розповів Легойда.

    За даними ЗМІ, у січні, російська церква заявила нібито про готовність надати притулок священникам УПЦ (МП) у разі обміну їх на військовополонених.

    „За словами Вахтанга Кіпшидзе, заступника голови синодального відділу Московського патріархату, представники духовенства УПЦ, яких переслідують влади, не є зрадниками українського народу або таємними співробітниками російських спецслужб, а просто бажають служити своїй церкві за власними правилами“, – пишуть росЗМІ.

    Раніше, Україна обміняла одного із священників УПЦ (МП) на 28 військових. Також ми писали про обмін пропагандиста Яна Таксюра і що він міг показати.

    Найсвіжіше

    Популярне