П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Заборона Моспатріархату на Черкащині: керівник ОВА пояснив, чому голосування не відбулося

    Керівник військової адміністрації Ігор Табурець пояснив, чому депутати облради не включили до порядку денного питання заборони церков московського патріархату на Черкаської області.

    Це зумовлено тим, що напередодні відповідне рішення вже було озвучене у вищих інстанціях, розповів в інтерв’ю “18000”.

    “Оскільки відповідне рішення пролунало з кабінетів РНБО, де було доручення Кабміну опрацювати нормативну базу для заборони, знову на голосування ми його не виносили. У цьому випадку це звучало б трохи дивакувато”, – зазначив Табурець.

    За його словами, на Черкащині процес змін у церквах проходить спокійно та природно:

    “Ми зуміли весь цей процес провести таким чином, що багато громад із такими зверненнями (заборони церков МП, – ред.) вже виступили й пройшло зміни в церквах”.

    Крім цього, остаточне розуміння, як діяти з діячами церков МП далі, прийде після завершення в області відповідних експертиз та обшуків храмів правоохоронними органами.

    “Якщо в когось лежала книжка і він не пропагував – це одна історія. Якщо пропагував – інша. Та головне, що зміни мають відбутися у нашій свідомості. А не тут наших побратимів убивають, а вони ходять і виправдовують кремль”, – додав керівник ОВА.

    Також очільник області переконаний, що, окрім храмів, перевіряти на зв’язок із Москвою варто й невеличкі церкви області.

    “Сто відсотків. Думаю, з точки зору перевірки потрібно проходити всі рівні. Ця система ієрархії побудована так, що якщо ми в одному місці подивимося, а в іншому ні – то нічого не зміниться”, – додав Табурець.

    Найсвіжіше

    Популярне