Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині християни віри євангельської готуються відзначати Різдво 25 грудня

    Українська церква християн віри євангельської на Тернопільщині готується відзначати Різдво 25 грудня. У храмах відбудуться богослужіння, а потім люди зберуться родинами за святковим столом, повідомляє Суспільне.

    Диригентка Анна Гнатюк вивчає пісні з молодіжним хором, які будуть виконувати 25 грудня у церкві християн віри євангельської під час Різдвяного богослужіння. За її словами, репетиції відбуваються щотижня. Репертуар підбирали разом з колективом.

    “У церкві є генератор. Готуємо 5 хорових пісень. Серед них – “Земле, радійте і славте Бога!”. Також переклад пісні американського співака і композитора Майкла Сміта, пісня “Ви пошукайте ясла” і пісня “Мир на землі”, яка досить актуальна для нашого часу”.

    Серед хористів – студентка Зоряна. “Хор – це конкретне служіння, на яке потрібно виділяти постійно час. Дякую Богу, що можу бути частинкою цього служіння. На Різдво готуємо справді круті пісні”, – каже хористка.

    “Дня нас головне – це суть Різдва, прославити новонародженого Ісуса, який зійшов з небес. Ми відзначаємо таким чином, що проводимо богослужіння, де є проповідь Божого слова на Різдвяну тематику, пісні, декламація віршів. Хочемо показати, що Ісус Христос – це велика цінність і ми повинні бути вдячні йому, що він дав нам можливість мати вічне життя”.

    За словами диякона, в пріоритеті – духовний зміст свята. Втім, після Різдвяного богослужіння люди збираються за святковим столом.

    “Ми всі будемо цього року святкувати Різдво 25 грудня. Це наше узгоджене рішення. Вже настав цей час, що треба це робити правильно зі всім світом”.

    Єпископ обласного об’єднання Української церкви християн віри євангельської Віталій Яцюк повідомив, що на Тернопільщині діє 107 громад Української церкви християн віри євангельської. За його словами, цього року усі відзначатимуть Різдво 25 грудня.

    Найсвіжіше

    Популярне