Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Міськрада Балти на Одещині вимагає заборонити УПЦ (МП)

    Депутати міськради Балти Одеської області звернулися до керівництва України з вимогою заборонити діяльність Української православної церкви (що в єдності з моспатріархатом).

    Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуку депутат Балтської міської ради Станіслав Мельничук.

    «Балтська міська рада на черговій сесії прийняла рішення про звернення депутатів міської ради до центральних органів влади України щодо негайної заборони російської православної церкви», – зазначив Мельничук, оприлюднивши результати голосування.

    За його словами, відповідне звернення до Президента, уряду, парламенту і Конституційного суду не підтримали лише представники забороненої партії ОПЗЖ.

    Як зазначається в документі, УПЦ (МП) «посідає чільне серед інструментів агресії: як через колаборацію – злочинну співпрацю священнослужителів з окупантами – так і шляхом поширення наративів ворога».

    З огляду на це, вважають депутати, центральні органи влади мають ухвалити відповідне рішення щодо заборони діяльності УПЦ (МП) і забезпечити його неухильне виконання.

    Зауважимо, проєкт такого ж звернення Одеської міськради до центральних органів влади 30 листопада не знайшов підтримки з боку депутатської більшості.

    Найсвіжіше

    Популярне