П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Не подобаються санкції. Синод УПЦ (МП) звернувся до Зеленського

    Сьогодні, 20 грудня, в дистанційному режимі під головуванням митрополита Онуфрія відбулось підсумкове засідання священного синоду УПЦ (в єдності з МП).

    На сайті Церкви зазначається, що на засіданні синоду були підбиті підсумки діяльності УПЦ (МП) у 2022 році. Крім того, синод оприлюднив відкрите звернення до президента України Володимира Зеленського.

    Вони стверджують, що Українська Православна Церква (МП) “постійно підносить молитви та надає матеріальну допомогу військовослужбовцям, вимушеним переселенцям та іншим категоріям населення, які постраждали від війни”.

    Звинувачення у бік УПЦ (МП) у співпраці з окупантами вони називають “безпідставними”.

    Не подобаються єпископам УПЦ (МП) і «персональні» санкції до колаборантів. В УПЦ МП такі санкції вважають “грубим втручанням в діяльність релігійних організацій”. Тому Синод УПЦ (МП) просить розблокувати діяльність релігійних організацій, що потрапили під санкції разом зі своїми архіпастирями.

    Нагадаємо, Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Київській, Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській і Херсонській областях.

    На території єпархій знайдено російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ і «методички» кирила щодо поширення ворожої пропаганди через вірян.

    Крім цього, виявлено склади з прокремлівською літературою, у тому числі авторства ідеолога рашизму Івана Ільїна.

    У цих виданнях представники РФ заперечують існування українського народу, його мови і культури, а також ставлять під сумнів українську державність.

    Найсвіжіше

    Популярне