Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У монастирі на Одещині СБУ знайшла пропагандистські матеріали з РФ та портрет Кіріла

    У місті Балта на Одещині в релігійних установах Української православної церкви *в єдності з МП) СБУ провела контрдиверсійні заходи.

    Йдеться про Свято-Покровський Балтсько-Феодосійському чоловічий монастир, Управління Балтською єпархією УПЦ МП та резиденцію митрополита Балтського та Ананьївського Олексія (Сергія Гроха).  Заходи відбулись 9 грудня. Про це журналістам  повідомили в СБУ.

    Як зазначили в СБУ, такі заходи провели, аби виявити пропагандистські матеріали та проросійську літературу, в яких може йтися про виправдовування або заперечення збройної агресії РФ проти України.

    В єпархіальному управлінні СБУ виявила портрет патріарха Кіріла. Крім цього, в монастирі знайшли видану в РФ літературу з пропагандою “руського мира”, за якою навчаються у семінаріях та приходських школах. Виявили також і матеріали з інструкціями для запобігання зближенню УПЦ (МП) з ПЦУ та запереченнями канонічності ПЦУ.

    Під час обшуку в монастирі на Одещині СБУ виявили релігійну пропагандистську літературу з РФ та портрет патріарха Кирила

    За даними служби, Сергій Грох (митрополит Балтський та Ананьївський Олексій) підтримує контакт з місцевими представниками колишньої “Партії регіонів”, а мешканець монастиря, архідиякон, зі слів родичів, має зв’язки в РФ та відвідував Москву після 2014 року. Частина монахів єпархії, за інформацією СБУ, продовжують підтримувати релігійний зв’язок із представниками РПЦ.

    Під час обшуку в монастирі на Одещині СБУ виявили релігійну пропагандистську літературу з РФ та портрет патріарха Кирила
    СБУ наразі вирішує, як кваліфікувати знайдені матеріали.

    Найсвіжіше

    Популярне