П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль може посилити релігійну складову у війні проти України – ISW

    Кремль може посилити інформаційні операції, звинувачуючи українську владу в утиску свободи релігії та преси.

    Так вважають аналітики Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

    “Кремль, ймовірно, посилить чинні інформаційні операції, звинувачуючи український уряд у пригніченні релігійної свободи в Україні”, – йдеться у щоденному звіті ISW.

    Як зазначається, один російський telegram-канал з 1,5 млн підписників оприлюднив пост, в якому стверджує, що СБУ провела обшуки в російських православних храмах у дев’яти українських областях, і звинуватив СБУ у проведенні “свавільних терористичних обшуків для затримання російських православних священнослужителів”.

    “Цей наратив містить елементи кількох російських інформаційних операцій, спрямованих на неправдиве зображення України як утискувача російські релігійні меншини”, – вважають аналітики.

    В ISW наголошують, що Україна не атакує релігійну свободу чи східне православ’я. Президент України Володимир Зеленський 2 грудня підписав указ про персональні санкції проти представників релігійних організацій, пов’язаних з російською владою. Цей указ спрямований проти пов’язаних з Кремлем елементів Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    Найсвіжіше

    Популярне