П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Кремль лякає перехрещуванням тим, хто не хоче відвідувати московські церкви

    Понад тиждень російська пропаганда мовчала і думала, як же відреагувати на певні дії в Україні щодо діяльності УПЦ (в єдності з Московським патріархатом). Адже нічого протизаконного не відбувалося, а лише перевірки окремих осіб, що проводилися цілком прозоро. Тож окупантам не було на чому побудувати свою «сенсаційну новину» про нас.

    Та вихідними московити таки спромоглися вигадати фейк, що швидко поширився прокремлівськими пабліками. Виявляється, що після закриття церков МП прихожанам доведеться «перехрещуватися» та вчити нові молитви, щоб перейти до Православної церкви України, передає АрміяInform.

    Навіть фото такого «оголошення», не відомо ким і де зроблено, окупанти демонстрували як єдине підтвердження цього «факту».

    Насправді все це є брехнею, а «оголошення» — дешева підробка.

    У пресслужбі ПЦУ вже відреагували на цей кремлівський фейк. Там пояснили, що подібна практика перехрещення у Православній церкві України не схвалюється і не здійснюється, оскільки це брутальна богословська помилка та порушення канонів.

    Окрім цього, в Православній Церкві України звернули увагу на те, що раніше подібну практику «перехрещення» частково застосовували в самій УПЦ московського патріархату щодо вірян православних церков України, які в них вважаються «розкольницькими».

    Наприклад, буквально в липні 2020 року управитель справами московської патріархії митрополит діонісій розіслав у єпархії «циркулярний лист» із вказівками щодо перехрещення мирян із «розколів».

    Отже, окупанти в пошуку «сенсації» про Україну там, де її немає, просто видали свої діяння за чужі. Мета ж цього пропагандистського наративу полягає в тому, щоб якось налякати тих, хто хоче попрощатися із московською церквою та перейти до УПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне