П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх продовжує брати участь у міжнародній конференції в Абу-Дабі

    У суботу, 10 грудня у другий день Міжнародної конференції «World Policy Conference – For a Reasonably Open World», учасники мали нагоду онлайн поспілкуватися з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, який торкнувся поточної ситуації в Україні та відповів на низку їхніх запитань.

    Увечері відбувся офіційний обід конференції, головним доповідачем якого був колишній прем’єр-міністр Франції пан Лоран Фабіус, президент COP21 та Конституційної ради Франції, який після вступного слова відповів на запитання співавторів, повідомляє “Світло Фанара“.

    Під час вчорашньої обідньої перерви Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся із архімандритом Антіохійського Патріархату Михаїлом, який перебуває на відпочинку в ОАЕ.

    Сьогодні, у неділю, 11 грудня, сесії присвячені питанням пандемії, охорони здоров’я та продовольства, а також питанням Близького Сходу. Серед спікерів – міністр зміни клімату та навколишнього середовища Еміратів пані Маріам Аль Мхейра, яка зазначила, що наступна конференція зі зміни клімату (COP28) у 2023 році відбудеться в її країні.

    Конференція завершиться сьогодні ввечері виступом Міністра закордонних справ Саудівської Аравії, принца Фейсала бін Фархана Аль Сауда. Після цього відбудеться візит до музею Лувр в Абу-Дабі.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх знову засудив війну в Україні та ідеологію «русского мира».

    Фото: fosfanariou

    Найсвіжіше

    Популярне