Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Пані посол України відвідала монастир в Північній Македонії: говорили про війну

    У п’ятницю пані посол України в Північній Македонії Лариса Дір у супроводі своїх колег відвідала з дружнім візитом Святий Бігорський монастир. Поважних гостей зустріли в дусі монастирської гостинності, повідомляє orthodoxtimes.com

    Як йдеться у повідомленні Святої обителі, гостям розповіли про історію та сучасну місію монастиря і братії.

    Потім пані посол мала зустріч зі старцем, єпископом Антанійським Парфенієм у його робочому кабінеті. Єпископ та посол обговорили питання війни росії проти України.

    Єпископ зазначив, що немає жодного православного християнина, який би ініціював або підтримував війну чи войовничі дії. Також єпископ засудив агресію як спосіб вирішення розбіжностей.

    Старець ще раз висловив співчуття та підтримку від імені обителі стражденному народу України, який відчуває на собі страшне зло цієї війни, розв’язаної Росією, а пані посол подякувала старцю за його співчуття.

    Єпископ підсумував, що православ’я має сприяти миру та єдності в любові Божій до всіх народів, в дусі універсальності Євангелія.

    Нагадаємо, болгарські депутати просять визнати ПЦУ і протестують проти візиту єрарха РПЦ в їхню країну. Також Вселенський патріарх прибув до Абу-Дабі.

    Фото: orthodoxtimes
    Фото: orthodoxtimes

    Найсвіжіше

    Популярне