П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Вбили корів та коня»: подробиці обстрілу монастиря Глинська пустинь

    П’ятого грудня російські військові з системи реактивного залпового вогню обстріляли чоловічий монастир «Глинська пустинь» в селі Соснівка Шалигинської громади, який розташований за 6 кілометрів від кордону з Росією.

    Подробиці дізналось Ямпільське інтернет-телебачення.

    Монастир належить афільованій з РПЦ Українській православній церкві.

     – По монастирю гатили в понеділок, прийшло саме по Глинській пустині: біля обителі та по господарському двору, – розповідає голова Шалигинської громади Юрій Матвієнко. – Постраждала скотина: корови та коні. Дякувати Богу, що у той час там не було людей, адже вони займались іншими справами. Ми спілкувались з настоятелем монастиря: найголовніше це люди, а худобу ми наживемо.

    Жителька сусіднього Шалигиного Катерина розповідає, що добре чула вибухи.

    – Дві корови лежать у крові та кінь. Там люди моляться цілодобово, працюють, а скільки там тварин…  Хіба ж можна так розоряти людей? За що і про що?

    Староста Соснівки Сергій Шестерненко розповідає, що монастир знаходиться на невеликій відстані від села. Окрім монахів, там працює багато людей з довколишніх сіл.

    – Він від села недалеко, в межах 2,5 кілометрів. Ми не сильно політизуємо це питання, адже це, так би мовити, «Божа пристань». Туди ходять люди і молитися, і працювати.

    Всього по території монастиря того дня було випущено 15 снарядів. За кілька днів до того окупанти обстріляли дитячий садок в селі Соснівка. Місцеві стверджують, що звуки вибухів чують кожного дня.

    Найсвіжіше

    Популярне