Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій: “Священники УПЦ – не колаборанти, а справжні народні герої”

    Предстоятель УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) митрополит Онуфрій заявив, що священники, які не залишили захоплені ворогом території та залишилися там, “жертвуючи своїм іміджем чи життям, щоб допомагати людям виживати, не колаборанти, а справжні герої”, повідомляє СПЖ.

    “Колаборант, або співробітник, – це людина, яка зраджує інтереси свого народу та працює на користь інших. Наші священники не є колаборантами. <…> Колаборанти – це ті, хто у важкий час залишили свій народ напризволяще. Нехай кожен із нас загляне у своє серце і перевірить себе, чи не є колаборантом він сам”, – сказав митрополит Онуфрій.

    Як додав предстоятель УПЦ (МП), “той, хто засуджує священника, який допомагає своєму народові, сам є колаборантом, бо працює проти свого народу”.

    “А якщо хтось не згоден із вищесказаним, пропоную йому поїхати на окуповані території та зробити щось для виживання нашого народу краще, ніж як це роблять зараз наші священники. Звертаюся до таких людей: будь ласка, покажіть нам приклад. А якщо не можете цього зробити, то мовчіть і моліться”, – підсумував Онуфрій.

    Найсвіжіше

    Популярне