П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій написав листа у ДЕСС, що «УПЦ» є представниками «канонічної Церкви»

    Протоєрей Православної Церкви України Андрій Дудченко прокоментував листа, якого очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій (Березовський) написав в ДЕСС.

    «Чи є межі у лицемірства “канонічних”? Очільник УПЦ (не МП?) митрополит Онуфрій 28 вересня надіслав лист до ДЕСС, в якому надав пояснення щодо статусу УПЦ після собору в Феофанії 27 травня. В листі він, зокрема, зазначає: “Представники УПЦ – як служителі канонічної Церкви – не можуть звершувати спільну молитву або богослужіння з представниками інших християнських деномінацій, які не належать до Світового Православ’я, або не визнані ними в повній мірі”. Лукавство вищої проби!», – відреагував на лист отець Андрій Дудченко у Фейсбуці.

    Він пояснив, що УПЦ МП ніхто взагалі не визнавав, як самостійну Церкву і не може визнати, оскільки УПЦ МП не проголошувала автокефалії, а її предстоятель не розсилав мирні листи іншим предстоятелям.

    «Інші Церкви визнають УПЦ як частину МП. Тут або визнайте, що ви є частиною МП, або зізнайтеся, що ви ніким в світі не визнані крім самих себе!», – підсумував Дудченко.

    Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що почав консультуватись з Єленським в питаннях релігії і цікавиться цим питанням особисто.

    Найсвіжіше

    Популярне